top of page

OVER ONS

Diet Tilanus persfoto2- fotograaf Marco Borggreve- .jpg
Jacob Olie Trio .HR. © Foppe Schut _S223026.jpg
Jacobus den Herder - Piano

Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011.

 

Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en hij vorm samen met violiste Diet Tilanus en cellist Jurrian van der Zanden het Jacob Olie Trio. Daarnaast is Jacobus pianist van het Simeon Kwartet dat zich richt op het uitvoeren van de werken van de Nederlandse componist Simeon ten Holt.  

 

In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Tamniau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.

 

Jacobus is ook actief als arrangeur. Zo maakte hij een bewerking van Schubert’s Winterreise voor bariton en pianotrio. Voor de Internationale Cello Biënnale Amsterdam maakte hij een versie van het Requiem van Gabriel Fauré voor koor en 10 cello’s. En voor het Internationaal Cellofestival Zutphen bewerkte hij het Requiem van Willem Jeths voor een ensemble van cello’s en slagwerk, op verzoek en in samenwerking met de componist zelf.

 

Jacobus bespeelt een Bechstein vleugel, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds te Amsterdam.

 

www.jacobusdenherder.com  

Diet Tilanus - Viool

In 2022 was Diet Tilanus artistiek leider van de Bachweek in het Luther Museum. Met een programma rond Bach en Luther werd de buurt een week lang gefêteerd op zeer uiteenlopende programma’s rond Bach. Het festival was snel uitverkocht en het publiek zeer enthousiast. In 2024 zal ze voor de tweede maal de artistieke invulling van de Bachweek op zich nemen.

Diet Tilanus heeft het Jacob Olie Trio (piano trio) en het Goldberg Trio (strijktrio) opgericht.  Van het Jacob Olie Trio kwam in 2023 de eerste cd  ‘Travellers’ uit rond volksmuziek met werken van Babadjanian, Martin en Dvorák. Als kamermusicus speelde zij onder andere in de  Barbican Hall in Londen,  de Hermitage en het Concertgebouw in Amsterdam, Kobe Center for Performing Arts in Japan, in het Arties Festival in India en op een tournee langs de oostkust van Australië, en op festivals in Frankrijk en Italië. Ze speelde kamermuziek met onder andere Ionian Ilias Kadesha, Daniel Bard en Olivier Patey. Sinds 2009 maakt ze deel uit van Amsterdam Sinfonietta, een groep van bevlogen musici die met originele programmering en intiem kamermuziekspel hun publiek bereiken.

Met onderscheiding studeerde ze af aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen, in de klas van David Takeno. Daarvoor studeerde ze bij Ilya Grubert in Amsterdam, en Misha Furman in Rotterdam. In 2005 maakte zij deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, en bij het 20-jarig jubileum was ze te horen in de kleine zaal van het Concertgebouw met kamermuziek werken en als concertmeester van het ensemble van oud academisten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daar is zij ook een veelgevraagde gast, evenals in het English en Mahler Chamber Orchestra.

Tijdens haar studie maakte ze deel uit van het Ricciotti ensemble, een ensemble wat met verschillende muziekstijlen een zo breed mogelijk publiek wil bereiken door op de meest ongebruikelijke plekken te spelen, zoals tehuizen voor gehandicapten, gevangenissen, asielzoekerscentra en… op straat.

Ze speelde meerdere premières van Ors Koszeghy in het Sinfonietta String Festival en in november 2022 maakte ze deel uit van het kwartet dat de première speelde van ‘Book of Water’, een nieuw werk van Michel van der Aa voor kwartet, acteur en film, samen met drie andere musici van Amsterdam Sinfonietta.

Diet bespeelt een Goffredo Cappa uit 1690, haar genereus ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekintrumenten Fonds.

Jurrian van der Zanden - Cello

Dutch cellist Jurrian van der Zanden performs throughout Europe as a chamber and orchestra musician. As a chamber music collaborator he played at Carnegie Hall’s Weill Hall and Zankel Hall, Musikverein, Concertgebouw and Palacio de Bellas Artes. He is a freelance player with the academy of St. Martin in the Fields, Amsterdam sinfonietta and the Royale Philharmonic Orchestra. 

 

A graduate from Yale School of Music and Guildhall School of Music & Drama, Mr.   van der Zanden’s principal teachers include Aldo Parisot, Leonid Gorokhov and Elias Arizcuren. In 2012 he was the recipient of the Aldo Parisot prize. He performs on a Max Moller cello, loaned to him by the Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF)

bottom of page